Технологията на Intel вече може да се види в някои от най-добрите спортни първенства като НБА, НФЛ, МЛБ и Примера дивисион. През последните няколко години тя се опитваше да направи игрите по-атмосферни за феновете, използвайки технологии за камери, които предлагат на хората повече възможности за гледане, отколкото традиционното излъчване, като например да се наслаждавате на мачове във виртуална реалност или да гледате видеоклипове в 360 градуса.

Сега Intel планира да доведе тази технология до английската Висша лига. Чрез ново партньорство с Арсенал, Ливърпул и Манчестър Сити (три от най-големите клубове в Англия), Intel ще започне да използва технологията True View на стадионите им, което ще улови „всеки мач от всеки ъгъл“, твърдят от компанията.

Това означава, че, започвайки от 10 март, поддръжниците на тези отбори могат да гледат многоъгълни изгледи на отиграванията и да получат птичи поглед върху движенията на играчите на терена. С лазерната стена, например, зрителите могат да получат ясна представа за позицията на играча. Това ще бъде особено удобно по време на дискусиите за засади или липса на такива.

Акцентите на Intel True View, които се захранват от 38 камери с 5K ултрависока резолюция, ще бъдат показани по телевизията чрез партньорски канали. Освен това Арсенал, Ливърпул и Манчестър Сити могат да публикуват видеоклипове от True View в социалните медии няколко часа след края на играта.

Intel казва, че не затваря вратата за работа с други клубове от Висшата лига, като Манчестър Юнайтед (най-успешният отбор на лигата), но в момента фокусът му е да гарантира, че True View работи перфектно за Арсенал, Ливърпул и Манчестър Сити.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
saint_jazz Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
saint_jazz
saint_jazz

Нищо не разбрах за самата технология.