Intel обвинен в манипулиране на бенчмарк-тестовете на Pentium 4 преди 14 години

1
107

Някои собственици на компютри с процесори Intel Pentium 4 имат шанс да получат парична компенсация в размер на 15 американски долара от страна на един от най-големите чипмейкъри в света. Произведените преди 14 година процесори станаха причина за образуване на съдебно дело и в крайна сметка на съдебно решение, което важи преди всичко за жителите на Северна Америка, без щата Илинойс.

Съдебното решение важи за всички потребители, закупили нов компютър с процесор Pentium 4 за периода от 20-ти ноември 2000 година до 31-ви декември 2001 година за лични нужди (не и за юридически лица). Съдебното решение е валидно и за всички, които са закупили компютри с процесори Pentium 4 (Willamette) с честота по-ниска от 2 GHz за периода от 1-ви януари 2001 година до месец юни 2002 година.

Съдът е постановил, че Intel и HP са манипулирали резултатите от бенчмарк-тестовете и по този начин са представили процесорите Pentium 4 в по-изгодна светлина, в сравнение с конкуриращите чипове AMD Athlon Thunderbird. Intel и HP отричат това обвинение, но са съгласни на извънсъдебно споразумение.

Съдът се е съобразил, че едва ли някой е запазил фактури или касови бележки за купените компютри и за да могат потребителите да си получат парите е създаден специалния уеб-сайт intelpentium4litigation.com.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари