fbpx
1.4 C
София

Intel предложи на служителите си в Ирландия да си вземат 3 месеца почивка от получаване на заплата

Най-четени

Производителят на чипове Intel предлага на служителите си в Ирландия възможността да вземат тримесечен отпуск, като уловката е, че той не е платен. Този ход е част от мерките за намаляване на разходите в компанията.

Според различни съобщения в ирландските медии на хиляди работници в производствения завод на Intel в Лийслип, графство Килдаре, е предложен тримесечен доброволен неплатен отпуск в опит да се намалят режийните разходи.

Този ход следва съобщението на Intel от октомври, че планира да съкрати неуточнен брой служители по целия свят.

Компанията е готова дори да се откаже от някои продуктови линии в отговор на влошаващата се икономическа ситуация. Тези планове са част от мащабно намаляване на разходите, като от следващата година Intel иска да съкрати 3 млрд. долара годишно, а до 2025 г. – между 8 и 10 млрд. долара.

Това обаче няма да попречи на производителя на чипове да продължи да инвестира в изграждането на нови заводи за производство на чипове, както Intel потвърди тази седмица. 

Компанията потвърди ангажимента си за разширяване на производството в САЩ и в Европа, което ще струва милиарди долари.

В официално изявление, изпратено до The Register, Intel заяви, че предприема стъпки за намаляване на разходите и подобряване на ефективността. Те с подробно описани по време на неотдавнашния разговор за приходите. 

Запазването на нашите производствени таланти е ключов елемент от позиционирането на Intel за дългосрочен растеж. Програмите за доброволен отпуск ни дават възможност да намалим краткосрочните разходи и да предложим на служителите атрактивни възможности за отпуск.

Този неотдавнашен телефонен разговор разкри, че през трите месеца, приключили на 30 септември, приходите на Intel са намалели с 20% на годишна база до 15,3 млрд. долара. Нетната печалба също е намаляла с 85% до 1 млрд. долара.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини