Intel представи концепцията Windows Modern Drivers за Windows 10

3
1208

Intel обяви за съществени промени в своите драйвери за актуалните процесори. Потребителите на Windows 10 вече ще получават нов тип драйвери, специално оптимизирани за Windows 10, Windows Server 2019 и UWP. Новата концепция носи името Windows Modern Drivers или Universal Windows Drivers и се поддържа от Windows 10 October 2018 Update и нагоре.

От началото на следващия месец, всички версии на драйверите Intel Graphics ще бъдат маркирани като UWD. Те ще заменят текущия legacy драйвер в компютърните системи. Потребителят може по всяко време да се върне към стария драйвер от настройките на операционната система.

Първият UWD драйвер на Intel стана обновяването 25.20.100.6444. Освен прехода към новия модел на своите драйвери, ъпдейтът добавя поддръжката на Artifact и Farming Simulator 2019. След неговото инсталиране осезателно се подобрява работата и на Fallout 4, Far Cry 5, FIFA 18, Paladins, Path of Exile, The Sims 4, SMITE, Borderlands 2, Euro Truck Simulator 2, PUBG, Rocket League и Witcher 3.

В UWD са подобрени следните функции:
  • Намалена е консумацията на памет при използването на OpenGL
  • Предлагат се обновявания за автоматична настройка при игрите
  • Увеличено е времето на автономна работа при използването на Display Refresh Rate Switching (DRRS)
  • Подобрена е стабилността на драйверите Vulkan
Оправени са следните бъгове:
  • Отстранени са забелязаните аномалии в NBA 2K19, FIFA 19 DirectX 12, Assassin’s Creed: Origins
  • Оправен е проблемът с крашването на Call of Duty: Infinite Warfare, FIFA 19 DirectX 12, World of Warcraft: Battle for Azeroth DirectX 12
  • Оправено е некоректното показване на дълбочината на цветовете в основния монитор
  • Нестандартната резолюция 980х580 пиксела вече не се предлага
  • Премахнат е бъга, заради който три и повече виртуални екрана не се поддържаха в режим Extended Configuration
  • Оправено е крашването при използването на Miracast в компютри с процесори Intel Pentium Silver и Intel Celeron

Новият комплект драйвери може да бъде изтеглен от официалната страница с драйверите на Intel. Процесорният гигант не препоръчва използването на INF файла за инсталиране, понеже той заобикаля инсталатора, заменящ старите драйвери UWD. Следващите версии вече ще се разпространяват само като EXE файлове.

Новият пакет драйвери е валиден за процесорите на Intel от девето, осмо, седмо и шесто поколение на чиповете Core, за чиповете Xeon с интегрирана графика HD P530 и нагоре, както и за Iris Pro P580. UWP е валиден и за процесорите Pentium с графика HD P53 и по-добра, за Celeron с UHD 600 или по-добра и за Core M с HD 515.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Анти-фейк нюзAxOxИво Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иво
Иво

Супер сега си го изтеглих, този драйвер го чаках от няколко месеца да го пуснат защото е направен от 0-лата, а нее продължение на старите драйвери, Бяхте писали статия преди за това. Много се радвам че го пуснаха е те всеки месец ги ъпдейтват де на официалната страница.

AxOx
AxOx

Интересно, ако името е „Windows Modern Drivers“ – явно е само за Майкрософска ОС. Как ще се казва под Мак или Линукс?!
Ако името беше Графичен модерен драйвер или Универсален графичен драйвер …. би имало някакъв смисъл, но да е свързано с една ОС само, е странно.

П.П. – явно не е концепция, а начин да се справи с Майкрософския Уиндоус който в последно време е крайно непредсказуем и всяка нова версия (о, пардон, нямало версии щото бил само 10)… та всяко обновяване им разказва играта с тотална несъвместимост.

Анти-фейк нюз
Анти-фейк нюз

В Лункус, всичко се вгражда в ядрото. Същото е и за МакОС.

Ние Мак потребителите не си играем да инсталираме драйвери ръчно, защото това не ни трябва. Всичко се върши от ОС.

Аз се занимавам с това да инвестирам времето в забавления и правене на пари, не конфигуриране на операционни системи и драйвери и обновления и пачвания и т.н.