Intel пристъпи към разработването на инфраструктура за Интернет на нещата

0
40

Intel съвместно с китайския гигант в сферата на телекомуникациите Tencent подписаха споразумение за осъществяване на съвместна разработка на решения, базирани на технологията blockchain за инфраструктурата на Интернет на нещата“, пише китайското издание Laoyaoba.

Съвместно изявление на двете компании бе направено в Китай по време на ежегодното събитие World Internet of Things.

Разработчиците възнамеряват да концентрират усилията си върху развитието на проекта на компанията Tencent – TUSI Internet of Things laboratory. Проектът има за цел подобряване сигурността на решенията за корпоративните клиенти в изчислителната мрежа на физическите предмети Интернет на нещата.

От своя страна, Intel ще предостави на Tencent своята облачна блокчейн-технология. В изявлението не се уточнява, дали това е разработка на базата на Hyperledger или на базата на Coco Framework.

Лабораторията TUSI IoT представлява изследователски център, специализиран в проучванията на обещаващите промишлени технологии, тяхното сертифициране, съвместна разработка и други технически услуги.

Проектът TUSI Internet of Things laboratory си поставя амбициозната задача да създаде „умен град“, където основните услуги ще функционират според принципа на децентрализацията. Участниците в проекта са сигурни, че концепцията за „умни градове“ може да се реализира чрез прилагането на blockchain, облачни технологии, както и Интернет на нещата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари