Още в началото на годината генералният директор на Intel Брайън Кржанич заяви, че компанията усилено работи върху хардуерно решение, с което да бъдат премахнати хардуерните уязвимости Meltdown и Spectre в процесорите на Intel.

Преди няколко часа ръководителят на Intel съобщи в официалния сайт на компанията, че са готови архитектурните подобрения, които ще защитят бъдещите процесори на Intel от атаката Spectre. Реализирани са нови нива на защита.

Хардуерните промени за защита от Spectre ще бъдат въведени в следващото поколение сървърни процесори Xeon (Cascade Lake), както и в новите тайнствени чипове Intel Core от 8-мо поколение. Тези процесори трябва да излязат през втората половина на тази година. Засега няма информация за тях, но се получава, че новите десктоп процесори Coffee Lake, които трябва да излязат съвсем скоро, няма да имат тази хардуерна защита. Уязвимостта Meltdown ще бъде запушвана изцяло по софтуерен път.

Предлагайки новите процесори на пазара, ние трябва да сме сигурни, че ръстът на производителността съответства на очакванията на нашите клиенти“ – каза Кржанич. „Нашата цел е да осигурим не само най-добрата производителност, но и най-добрата безопасна производителност„.

Генералният директор на Intel добави, че към днешен ден са готови всички обновявания на микрокода за процесорите на компанията, излезли през последните пет години.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари