Intel се отказва от носимата електроника

0
449

Intel потвърди вчера, че закрива отдел New Devices, в който се работеше над очилата за допълнена реалност и други проекти за носима електроника. След тази промяна, компанията ще остане концентрирана над новопоявяващите се технологии, но явно носимите устройства няма да са част от тях.

CNBC твърди, че има вероятност и да последват уволнения, като групата е наброявала около 200 служители на Intel. „Intel постоянно работи над нови технологии и преживявания. Не всички те обаче биват доразвити в продукти, които изнасяме на пазара“, споделя в имейл за медията говорител на компанията. „Superlight е чудесен пример за това как Intel разработи наистина отличаващи се от останалите потребителски очила за добавена реалност. Възнамеряваме да приемем по-дисциплиниран подход, докато в същото време продължаваме да изследваме и изобретяваме нови технологии, които понякога ще изискват вземането на трудни решения в случаите, в които пазарната динамика не подсказва нуждата от по-нататъшни инвестиции“.

Закритото звено беше сформирано преди пет години след анонс за това от самия Браян Крзанич, скоро след назначаването му за изпълнителен директор на Intel на мястото на Пол Отелини.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари