Intel ще пази геймърите от сблъсъци с мебели

1
16

Intel разработи иновативна система за безопасност за контролерите за движение, използвани към някои нови геймърски конзоли. С тях потребителите най-често играят игри, извършват различни упражнения или ги използват за управление на менюто.

Задачата на новата система е да минимизира вероятността от сблъсък на потребителя на конзолата със заобикалящите го обекти по време на игра. Тя е детайлно описана в заявка, подадена в американското Патентно ведомство през март 2011 година. Патентът е издаден на 18 декември.

Концепцията включва два комплекта датчици и процесори. Първият набор датчици следи за движенията на потребителя в заобикалящото го пространство, а вторият – за обектите около него. Процесорите от своя страна обработват информацията от сензорите.

Ако системата определи, че геймърът се намира в опасна близост до стол, маса, шкаф или друг предмет, тя издава звуков предупредителен сигнал и прекъсва играта. Инцидентите, свързани с потребителите на контролери за движение, напоследък стават все по-популярни в YouTube. Известно е дори, че собствениците на Kinect се блъскат преди всичко в мебели или в други потребители, докато тези, използващи Wii Remote – най-често „катастрофират“ в телевизора.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари