Internet Archive актуализираха Wayback Machine с 240 млрд. линка

0
37

The Internet Archive са актуализирали тяхната услуга Wayback Machine. От 150 милиарда сайта, в момента архивираните сайтове са повече от 240 милиарда, което прави около 5 петабайта информация. По-точно Wayback Machine сега покрива периода от 1996-а година до 9-ти декември 2012 година.

От Internet Archive се похвалиха, че “машината на времето” им е използвана от повече от 500 000 души всеки ден, което го прави 250-тия най-популярен сайт в света.

Екипът е използвал последната година за да архивира различни страници включително и тези свързани с изборите в САЩ, които се проведоха миналата година. Wayback Machine не само дава възможно да видите как е изглеждал даден сайт преди 5 години, а има и архивирани сайтове, които вече не съществуват.

От Internet Archive споменават, че новата версия, която е пусната днес има малък проблем и липсва “малка” част от архивите. От организацията споделят, че това ще бъде оправено през следващите месеци и до тогава препоръчват използването на предишната версия на Wayback Machine, ако не може да намерите това, което търсите.

Всичко казано до тук е възможно благодарение на кампания за събиране на дарения, която организацията направи наскоро.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари