fbpx
-0.8 C
София

Internet Explorer се рекламира от аниме героиня

Най-четени

Microsoft представи реклама на браузъра Internet Explorer, заснета в стил аниме (японски анимации с характерен графичен стил). Видеото беше публикувано в YouTube на 6 ноември, сряда.

Главната героиня е момиче на име Inori Aizawa. В клипа тя бяга от роботи, стрелящи с лазери, на които, обаче, успява да окаже съпротивление.

За момичето е създадена страница във Facebook, на която се посочва, че това е „официалното въплъщение“ на Internet Explorer. В раздел „Биография“ на Inori пише, че по-рано тя е била „грозното патенце“, но през годините се е променила.

В анотацията към клипа в YouTube се съобщава, че рекламата е създадена от сингапурското подразделение на Microsoft и е посветена на AFA (Anime Festival Asia), който ще се проведе в Сингапур от 8 до 10 ноември.

Microsoft и в миналото е използвала аниме герои в реклами на свои продукти. Например, в Япония официалният символ на Windows 7 е момичето Nanami Madobe, а Windows 8 се рекламира от сестрите Yuu Madobe и Ai Madobe.

Традицията да се представят операционните системи като момичетата – аниме герои се въвежда за първи път от японския канал Futaba Channel. Момичетата са наречени „OS-tan“, където „OS“ обозначава операционна система.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини