Apple оповестиха вчера първия си официален анализ на използването на най-новата им iOS 13 и iPadOS 13 досега. Компанията казва, че 50% от всичките iPhone и iPod touch устройства работят под iOS 13, докато 33% от iPad-ите вече работят с новата iPad OS.

Според Apple, 55% от всички iPhone, произведени през последните четири години работят под iOS 13, докато 38% от тях работят с iOS 12. Закръглявайки данните, от Apple казват, че 7% от устройствата работят с по-ранна версия на iOS.

В сравнение с миналата година, когато излезе iOS 12 на 11 октомври 2018 г., преминаването на потребителите към iOS 13 е с идентичен темп. По отношение на устройствата въведени в последните 4 години, iOS 13 леко изпреварва iOS 12 със своите 55%, сравнено с 53% при iOS 12.

Нещо, което трябва да се вземе под съществено внимание при разглеждането на тези резултати е, че iOS 12 е инсталирана както на iPhone, така и на iPad, което тази година е различно, тъй като вече Apple емисира iPadOS, което променя картината.

Също така Apple отбелязва, че iPadOS 13 беше пусната седмица след представянето на iOS 13, което също променя начина, по който трябва да приемаме и разглеждаме стойностите.

Apple казват, че 41% от всички iPad устройства, въведени през последните четири години, работят с iPadOS 13, докато 51% работят с iOS 12, а 13% работят с по-ранна версия на iOS. 33% от всички iPad устройства работят с iPad OS 13, последвано от 51% с iOS 12 и 16% с по-стари версии.

Метод на анализа

Данните за използването на новите операционни система на Apple се основават спрямо посещенията на App Store от 15 октомври до сега. Компанията е въвела метричния способ за „четири години назад“ през миналата година, като вероятен начин да анализира достъпността и навлизането на новите си версии на операционната система.

Припомняме, че Apple миналата година също взе решение, че няма да оповестява публично броя продадени устройства, както правеше през всички години.

Цикълът на излизане на iOS 13 и iPad OS 13 е доста по-различен от този на iOS 12. Apple вече пусна iOS 13.1, iOS 13.1 и iOS 13.1.2 и дори iOS 13.1.3 с различни корекции на грешки и подобрения на производителността. iOS 13 бе разкритикувана, че е твърде нестабилна и много от потребителите на Apple не бързат да актуализират, преди да се постигне относителна стабилност.

В момента Apple е в бета тестване на iOS 13.2, която ще включва нови емотикони и различни други промени.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари