Интернет на вещите (Internet of Things, IoT)е наричан понякога Втората индустриална революция и ако се доверим на наскоро публикувано изследване, то определението може би съвсем не е пресилено. Облагите, предлагани от автоматизирането на широк спектър от производството и възможността за оптимизиране на ресурсите и продуктивността чрез доставянето на ценна информация от милиардите смарт сензори, които предлагат ценни данни за работните процеси, улесняват живота на предприятията и големите компании, позволявайки им да растат и се развиват.

Към момента IoT е виновна за по-доброто управление на поне половината от заводската продукция и процесите, свързани с оборудването. Цели 72% от производителите декларират завишение на продуктовите показатели, докато 69% свидетелстват за увеличение на приходността през миналата гоина, именно благодарение на интеграцията на IoT технологии и процеси. Това става ясно от доклада MPI Internet of Things, изследване, спонсорирано от BDO. Изследването е проведено сред 374 компании в периода ноември-декември 2016г.

Макар и повечето от половината анкетирани да са заявили, че са конкурентноспособни на IoT сцената, а 14%, че са сред лидерите в адаптацията към нея, те споделят, че не им достигат достатъчно ресурси за проучване и разработка, както и възможности за качествено обезопасяване на устройствата и процесите по отношение на тяхната сигурност от кибератаки. Повечето всъщност признават, че не следват никакви стратегии и политики в това отношение. Липсата на достатъчна сигурност в един свят, в който информационната сигурност засяга все повече аспекти от живота ни, може да окаже значителни вреди не само на предприятията и компаниите, но и на самата индустрия, която не спира бурното си развитие. По данни на Research Nester, IoT пазара в глобален план ще достигне сериозната сума $724 млрд. до 2023, а по изследване на Juniper, IoT устройствата, сензорите и актуаторите 46 милиарда до 2021г.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
4025Zapoznat Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Zapoznat
Zapoznat

Хайде, стига с тези глупости.
Налагат IoT, за да следят още повече хората.
Както се казва в една друга статия – „прави се за власт“
IoT е поредния балон, налаган от някои компании

4025
4025

69% свидетелстват за увеличение на приходността през миналата гоина

Яка измам :
IBM дето е напреде със 100 обиколки
има 13 тримесечия спад на приходите
и не мой се опрай

другите измамници
свидетелстват че са над облаците.