IOTA и IAMPASS разкриха общо решение за биометрично разпознаване

2
314

IOTA Foundation, организацията зад IoT блокчeйн мрежата на основата на Tangle разкри, че ще си партнира с IAMPASS, друга иновативна организация, целяща да промени завинаги начина, по който се авторизираме и доказваме самоличността си.

Двете компании са сключили споразумение по силата, на което ще бъде изграден продукт, който ще чете биометрични данни от човешката длан и ще ги съхранява в Tangle, създаденото от IOTA блокчейн решение, което се отличава от сходните му продукти със своята бързина, ефективност и приемлива цена, съобщава Cryptodisrupt.

IAMPASS ще използва биометрична технология, за да сканира вените от вътрешната част на дланта и ще създава персонализирана идентичност на основата на прочетените данни. Очаква се приложението на изготвеното от двете компании решение да се използва на места, където се изисква максимално ниво на сигурност, като летища или дейта центрове. Заедно с това, готовото решение и ще е алтернатива на сега съществуващите начини за опазване на личната информация и активи, както и кражбата на самоличност с осигурен биометричен контролер. Вместо да разчитат на външна страна да опазва данните им (като банки, кредитни агенции, правителство и т.н.), потребителите ще имат пълен контрол над информацията си посредством тази нова система, като верифицирането на истинската самоличност ще бъде ако не невъзможно, то изключително трудно за манипулация.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
TNTправило основно Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
правило основно
правило основно

Никога, в никакъв случай и за нищо на света не използвайте за идентификация биометричните си данни! Защото ако ви откраднат паролата / кредитната карта / флашката с електронния подпис, вие можете да ги анулирате и да си извадите други. Но като ви откраднат биометричните данни, сте прее6ани пожизнено!

TNT
TNT

тъкмо си мислех да напиша същото и ти ме изпревари.
все пак +1 за това което си написал.
парола се сменя но, пръстов отпечатък, глас, ретина, слюнка – не се сменят.
бъдете предпазливи на какви технологии давате шанс.
аз лично си предпочитам да се оторизирам навсякъде с парола която лесно мога да сменя.