iPad Wi-Fi издържа повече от iPad 3G

0
29

От iLounge.com са провели доста интересен експеримент, в който участват Wi-Fi и 3G версия на таблетите iPad. Специалистите са провели тестове на двата модела, като са изследвали издръжливостта на таблетите при извършване на една и съща работа, но със свързване към отделни мрежи, т.е. Wi-Fi безжични мрежи и 3G мрежи.

Според резултатите от теста на iLounge.com става ясно, че Wi-Fi моделът има леко предимство над 3G моделите iPad. Става въпрос за разлика от десет процента в полза на Wi-Fi мрежите, като това дори е отбелязано и в документацията на продуктите. Според нея, iPad Wi-Fi издържа до 10 часа работа на батерия, т.е. автономна работа, докато iPad 3G издържа до 9 часа.

Според експертите в iLounge.com, информацията за спецификациите на моделите iPad е вярна, но има леки отклонения, за които, обаче, си има обяснение.

iPad с включена Wi-Fi връзка е издържал точно 10 часа и 21 минути, като яркостта на екрана е била точно 50 процента. Уеб страниците са се обновявали на всяка една минута. Тези резултати показват малко повече време, от това дадено в документацията на продукта.

iPad с работеща 3G връзка и извършващ същите операции е издържал автономно точно 8 часа и 38 минути. Тук нещата са по-различни – в документацията са дадени около 20 минути повече.

Все пак, трябва да се отбележи, че резултатите не могат да бъдат абсолютно точни, тъй като голяма роля за това играе качеството на самия сигнал, който е подаден на устройството.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари