iPhone 12 вероятно ще дойде с обновен дизайн и по-висока цена според Минг-Чи Куо

3
1401

Тази година Apple не е променила съществено дизайна на своите нови iPhone 11, в сравнение с този на миналогодишните iPhone XR, като най-голямата промяна, която виждаме е в надградената основна камера на тазгодишните флагмани, но анализатори очакват в iPhone 12, който ще бъде представен през 2020 г., да видим обновен дизайн.

Минг-Чи Куо е уважаван анализатор, който непрекъснато прави разни „предсказания“ за новите iPhone – така например още през 2017 г., той предсказа, че смартфоните през 2018 г. на Apple ще работят с две SIM карти, което до някъде се реализира. Също той прогнозира през пролетта, че iPhone 12 вероятно ще дойдат с 5G поддръжка, осигурена от модеми на Qualcomm, а iPhone 11 няма да имат 5G, което също се осъществи.

Този път анализаторът публикува статия в MacRumors, в която твърди, че Apple най-вероятно следващите iPhone 12 ще идват с плоски, а не заоблени ръбове, като освен това очаква изменение в рамките на корпусите на устройството, а според него те ще приличат повече на тези в далечния iPhone 4 (вероятно има предвид по чисто визуална аналогия).

Куо също твърди, че дизайнът ще срещне и други по-съществени промени, като например използване на сапфир или още по-силно закалено и издържливо стъкло в следващите смартфони на Apple.

Според него, следващите iPhone ще се произвеждат с технологията „инжекционно формоване“, като според него страничните рамки вече ще бъдат от стъкло, а не от метал, като идеята е да са намали смущението, което металът указва на вътрешните антени на устройствата.

Все по-издържливи и все по-скъпи

Използването на покритие от сапфир или силно закалено стъкло определено ще увеличи издържливостта, макар че не става ясно дали анализаторът има предвид за какво точно ще се използва материала – за задния панел, или покритието на страничните рамки/ профила.

Независимо от това, Куо също така заявява, че тези материали са значително по-скъпи и могат да увеличат цената на устройствата съществено. Неговите прогнози са за увеличение в интервал от порядъка на 50-60% и дори повече на разхода за изработка на страничните профили и между 40% и 50% увеличение в разхода за производство на засния панел. Куо все пак се въздържа да предвижда в какъв интервал ще бъде увеличението на цената на самите устройства.

При всички положения, крайният резултат, който ще видим догодина ще бъде определено по-различен дизайн, съчетан с поддръжката на 5G и повишена издържливост. Очакваме обаче, че всичко това ще се предлага от повечето флагмански смартфони през 2020 г., за това определено Apple ще трябва да се постарае, за да грабне вниманието на потребителите. Мнозина критици и експерти, обявиха тазгодишните модели iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max като „най-неиновативните смартфони, които Apple е представяла някога.“

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари