iRobot с поръчка за отбранителни роботи на стойност 9.8 млн. долара

0
54

iRobot Corp. получи поръчка за доставка на 75 отбранителни робота SUGV за Американския морски пехотен корпус. Стойността на поръчката възлиза на 9,8 милиона щатски долара и следва да бъде изпълнена до края на 2016 г.

Роботът iRobot SUGV (Small Unmanned Ground Vehicles) е компактен преносим робот за операции, провеждани от разстояние. SUGV навлиза в недостъпни или опасни за човека зони, предоставяйки актуална информация и технологична подкрепа за пехотни части, инженери, техници и други специалисти.

„Заплахи съществуват в глобален мащаб и за нас в iRobot е важно, че можем да бъдем партньори на силите за отбрана и сигурност, чрез предоставяне на роботи спасяващи човешки живот,“ коментира Том Фрост, старши вицепрезидент и директор на дивизия „Отбрана и сигурност“ в компанията. „Здрави и в същото време олекотени роботи като SUGV осигуряват безопасен и много по-ефективен начин за изпълнение на разнообразни опасни мисии.“

iRobot е доставил повече от 5000 робота за отбрана и сигурност на военни и цивилни организации по цял свят. Компанията е водещ производител и на роботи за дома, като в България е представена със сериите роботизирани прахосмукачки Roomba, робот подочистачка Braava и робот за миене на подове Scooba.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари