IsoHunt стана на десет години

0
25

Торент услугата IsoHunt отпразнува своя десети рожден ден през тази седмица. Това е един от най-старите сайтове от този вид и е сред много малкото, които успяха да се задържат онлайн, устоявайки на опитите за блокиране на свободния обмен на информация, съобщи Torrent Freak.

IsoHunt години наред е подложен на атаки от страна на Холивуд и звукозаписната индустрия, като битката продължава и в момента. Войната тече без прекъсване от 2006 година. На сайта беше наложено да цензурира съдържанието си и сега решението се обжалва. В момента IsoHunt са задължени да използват филтър по ключови думи, който затруднява потребителите да намират файлове, за които се вярва, че са пиратски.

Въпреки премеждията, IsoHunt остава един от най-популярните торент сайтове в мрежата. Всеки ден там влизат милиони потребители, а за една година индексираните торенти са се увеличили с 3 милиона и са достигнали впечатляващата бройка от 11 милиона.

Услугата е създадена и все още се управлява от Гари Фънг. По случай рождения ден той е отбелязал, че през последните десет години се появиха и изчезнаха десетки услуги за обмен на файлове, но IsoHunt остава една от най-устойчивите. Фънг разглежда проекта си като „културен бизнес”, който намалява разстоянието между творците и потребителите. През следващото десетилетие той се надява IsoHunt да заличи напълно пропастта между тези две групи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари