IT-гигантите се обединиха срещу кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп

2
29

Американските милиардери, ръководителите на най-големите технологични компании и представители на политическия елит се срещнаха по време на ежегодния форум American Enterprise Institute. Според Huffington Post, форумът през тази година е посветен само на едно: как да се спре Доналд Тръмп по пътя му към президентското кресло на САЩ.

 

Перспективата Тръмп да стане президент е обсъждана от изпълнителният директор на Apple Тим Кум, съоснователят на Google Лари Пейдж, създателят на Napster Шон Паркър, както и от Илън Мъск. Паркър е известен с това, че финансира и двете партии – както Републиканската, така и Демократическата. Именно неговото присъствие показва сериозността на проведения разговор, отбелязва Huffington Post. Лидерите на американската IT индустрия явно не харесват това, че Тръмп може да победи на изборите.

На форума не бе забелязан главния акционер на Amazon, милиардерът Джеф Безос, но неговото изключително негативно отношение към Тръмп е добре известно. Тръмп счита, че най-големият американски интернет-магазин не плаща всички данъци и незаконно ги намалява през вестника Washington Post, който е собственост на Безос. Според американските икономисти, това твърдение показва некомпетентността на Тръмп в тази област. В отговор на това твърдение Безос каза, че Тръмп трябва да бъде изстрелян в космоса.

Според изданието, не са обсъждани методи за противодействие срещу Тръмп, а се е разисквало преди всичко, как популярността на Тръмп е могла да достигне това ниво.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
deduction
deduction

Здравейте,

Както няколко пъти Илон Мъск сподели в социалните мрежи => той е неутрален, и то по две причини!

1) Има сключени за много милярди $$$ контракти с правителството

2) Няма лично никакви политически пристрастия

…. 3) Вие от Калдата как така не се усетихте че Хофингтон е на Хилари, и статията е с цел: Манипулирането на Американсото общество?

ееех Калдата 😉

housetime
housetime

Първо, объркано е името на „…генералния директор на Apple…“.
Второ, от статията не стават ясни доводите на Apple и Google защо са против Тръмп. „Лидерите на американската IT индустрия явно не харесват това…“ не харесват това, че Тръмп финансира двете правителства… а дали е вярно, че ги финансира?

Статията като цяло е манипулативна и доста повърхностна.