Популярният New Yorker съобщи, че IT милиардерите от Силициевата долина масово се подготвят за края на света: запасяват се с консерви, купуват острови, учат се да стрелят с огнестрелно оръжие и лъкове, държат винаги заредени хеликоптери.

Във Facebook започнаха да се появяват закрити групи, в които се обсъждат въпроси, като как да се избере най-подходящия противогаз, къде е най-добре да се построи бункер и къде да се съхранява оръжието.

За най-добро място за оцеляване след апокалипсиса се счита Нова Зеландия. Тази държава стана нещо като сигнал за посветените – ако някой е закупил недвижимост в Нова Зеландия, това означава че апокалипсисът за него не е просто библейски термин.

Шефът на Reddit подходи по друг начин и си направи лазерна корекция на зрението, понеже с настъпването на хаоса няма да има време да се занимава с очила. Марвин Лео от компанията за работа с рисков капитал 500 Startups взема уроци за стрелба с лък, а бившият служител на Facebook Антонио Гарсиа Мартинес закупи 5 акра в отдалечен остров и оборудва територията с генератори и слънчеви панели, оръжие и изключително много амуниции. Тези примери са много и според New Yorker, над 50% от IT бизнеса се подготвя за бъдещия край на света. Милиардерите считат, че днешният свят е твърде крехък, а стабилността е просто илюзия.

От какво се притесняват IT милиардерите? Някои най-сериозно считат, че изкуственият интелект и роботизацията ще увеличат безработицата, а това ще накара правителството да постави Долината и нейните обитатели под най-строг контрол, а в САЩ могат да възникнат сериозни вълнения сред хората, понеже разликата между много богати и бедни се задълбочава.

Доставянето на храна зависи от GPS, логистиката и прогнозата за времето, а всички тези системи зависят от интернет, а интернет – от DNS. Какви са гаранциите, че всичко това няма да рухне?“ – задава въпрос ръководителят на голяма IT компания.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

11 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари