Jaguar представи концепт на електрическа кола

0
86

Jaguar анонсира появата на своя първи електроавтомобил – I-Pace. Дебюта на возилото се очаква да се състои по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Засега под формата на концептуална разработка, компанията обяви, че започва продажбата на I-Pace модели още през 2018г.

Компанията рекламира автомобила, като предлагащ представянето на спортна кола в комбинация с пространството и удобството, предлаган от стандартен SUV. Батерията с мощност от 90kWh изпраща електричество към четирите колела посредством мотор, разположен на всяка от осите. Под капака си I-Pace впряга мощта на 400 коня и развива 60 мили в час за „около четири секунди“, предава IBTimes. Продължителността на пробега с едно зареждане на батерията е 500 километра. Британската компания е предпочела да не ползва услугите на външна компания, а сама да разработи литиево-йонните батерии, като освен чрез стандартна станция, колата може да се зареди и посредством обикновен контакт.

Автомобилът ползва дизайнерски решения от първия SUV на компанията F-Pace, но е по-тесен и по-къс, но с по-дълга колесна база, което му предава по агресивен вид. За него помагат и леко повдигнатите задни и предни арки на осите, скосено задно стъкло и притъпена задница. Видът ѝ е завършен с взетите от F-Type задни светлини и традиционните за Jaguar предница и решетка. От компанията съобщават, че цялостния дизайн на купето е вдъхновен от концептуалния модел на Jaguar C-X75, който се появява в лентата за Джеймс Бонд „Спектър“.

Отвътре колата впечатлява с пространството, което предлага и пет ергономични седалки, над които е разположен панорамен таван, който е опасан от LED светлини, които огряват салона през нощта.

„Концептуалната разработка I-Pace представлява следващото поколение в дизайна на електрическите возила. Това е един радикален дизайн, предлагащ поглед към бъдещето на технологията с красив интериор – продукт, в който е вградено автентичното ДНК на Jaguar, електрическата технология и съвременно майсторство. Това не е просто един концепт. Това е един предварителен поглед над масова кола, която ще стъпи на пътя през 2018-а. Това ще е първата електрическа кола на Jaguar, която отваря нова страница в нашата легендарна история“, сподели при представянето на колата посредством виртуална технология Йън Калъм, директор на дизайна в компанията. Автошоуто в Лос Анджелис стартира тази седмица.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за