Jaguar Land Rover разработва водороден автомобил на базата на Defender

0
277

Тестовете започват още тази година. Jaguar Land Rover обяви пред медиите, че това е проектът Зевс, който е част от една много по-мащабна програма на британския холдинг, който планира да се откаже от производството на автомобили използващи изкопаемо гориво към 2025 година. Едновременно с това компанията заяви намеренията си да постигне въглеродна неутралност в цялата верига от производство, доставки и обслужване, което трябва да стане към 2039 година.

Проектът Зевс частично се финансира от правителствения център за съвременни технологии в областта на транспорта Advanced Propulsion Center. Също така партньори в тази програма са AVL, Delta Motorsport, Marelli Automotive Systems и UK Battery Industrialization Center. Основната цел на проекта Зевс е да помогне на специалистите да разработят нови технологии за производството на водородни автомобили, които предлагат производителността и функционалността, характерни за продукцията на Land Rover.

JLR предлага няколко хибридни автомобила, включително Defender, но прототипът с 4х4 задвижване ще бъде първият водороден автомобил на бранда с нулева емисия. Според компанията, водородните горивни клетки осигуряват по-голяма плътност на енергията и по-бързо зареждане на автомобилите, както и изключително стабилна работа при екстремални температурни условия.

По този начин Jaguar Land Rover ще предложи на своите клиенти не само класически електромобили с акумулаторни блокове, но и други въглеродно неутрални решения, в които се използва водородно гориво и които съответстват на критериите на първокласните автомобили на популярния холдинг.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари