Java остава уязвима дори след спешната кръпка на Oracle

0
18

Продължава сагата с новооткритите критични дупки в Java. Технологията се използва широко в цялата световна мрежа и всеки проблем в нея има потенциал да доведе до същинска катастрофа. В неделя Oracle пусна спешно обновление, но анализи на експерти показват, че в Java все още има прекалено много уязвимости, съобщи BBC.

Миналата седмица дори американското правителство призова потребителите да изключат Java и да не използват технологията, докато не бъдат запушени най-големите пробойни. Казано с прости думи, актуалните версии на Java имат бъгове, отварящи вратите на компютърните системи широко за злонамерени хакери.

Вече е ясно, че неделният ъпдейт не предлага достатъчно промени, които да осигурят достатъчна защита за потребителите на компютри с Windows.

По данни на Oracle потребителите, използващи Java, са над един милиард. Има и някои популярни игри, които са изградени около технологията. Пример за такова заглавие е вездесъщият Minecraft.

Според антивирусната компания Kaspersky, през 2012 година 50% от атаките към персонални компютри са използвали слабости в Java.

Междувременно експертите съветват да инсталирате последната версия на Java и да се уверите, че настройките за сигурност са в режим High. При него потребителят получава запитване за одобрение всеки път, когато външно приложение опита да изпълни код, разчитащ на Java.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари