Експертите на Joint Photographic Experts Group (JPEG) представиха новия графичен формат за компресия на изображения JPEG XS.

JPEG XS компресира изображенията с използването на по-малко енергия. Използваните алгоритми и цикли са оптимизирани с цел по-ниска консумация от страна на процесора. Новият формат дава възможност за изпращането на висококачествени изображения с ниска латентност чрез 5G или други широколентови връзки. JPEG XS е особено подходящ за допълнената реалност, космическата визуализация, автономните автомобили, професионалното редактиране на филми и други.

Създателите на JPEG XS са се фокусирали върху постигането на възможно най-ниска латентност. Форматът е изключително подходящ за шлемовете за виртуална реалност, при които VR изображението трябва бързо да се променя, в съответствие с движението на главата на потребителя.

В JPEG XS се постига изключително високо качество на компресираните изображение и видео, понеже се използва опростена и много бърза компресия. Получените JPEG XS файлове са по-големи, но това не е проблем за съвременните Wi-Fi и 5G широколентови мрежи. По принцип форматът е създаден за да осигури нищожна задръжка, а не за съхранение на файловете в смартфоните и други мобилни устройства с ограничена памет.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари