Kaspersky остави потребителите на Windows XP без интернет

4
22

Поредната актуализация за антивирусните продукти на компания „Kaspersky Lab“ е съдържала грешка, заради която потребителите са били лишени от достъп до интернет.

Актуализацията е била разпространена в понеделник, 4 февруари. Тя е била предназначена както за домашните, така и за корпоративните клиенти на антивирусната „лаборатория“. След обновяването някои потребители са установили, че не могат да отворят никакви сайтове.

Жалби относно липсата на достъп до мрежата са се появили в Twitter и във форума на „Kaspersky Lab“. От текстовете им става ясно, че грешката е регистрирана само при потребителите на Windows XP. Тези, които работят с по-нови версии на операционната система, не са били засегнати.

Представители на компанията препоръчаха на пострадалите да изключат временно опцията Web AV или да се върнат към предишната версия на продукта. Няколко часа по-късно, обаче, беше пусната нова актуализация, отстраняваща грешката.

„Бъгове“, влияещи върху работата на компютъра, са докладвани и при антивирусните продукти на други компании. Така, през май 2012 г., след обновяване на антивирусната програма Avira потребителите, работещи под Windows, се сблъскаха с редица проблеми, а някои дори с пълна неработоспособност на операционната система.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари