Kaspersky Lab официално анонсира международната версия на антивирусната програма Kaspersky Free, която ще се разпространява в целия свят.

През последните 6 месеца Kaspersky Free активно се тестваше в Русия, Украйна, Беларус, Китай и скандинавския регион. Тази седмица излезе версия за САЩ, Канада и някои азиатски държави. През септември новият антивирусен пакет ще бъде разпространен в Индия, Хонконг, Близкия Изток, Африка, латинска Америка. През месец октомври пакетът трябва да излезе в Европа, Япония и Южна Корея.

Основателят на Kaspersky Lab Евгений Касперски обяви в своя блог, че излизането на антивируса е по случай 20 годишнината от създаването на компанията.

Касперски специално подчерта, че антивирусната програма Kaspersky Free се разпространява абсолютно безплатно и може да се счита за подарък. Своето решение Касперски обясни с това, че има много потребители, които нямат пари за антивирусна защита от висок клас, които „инсталират ненужни фалшификати и активно използват натрапвания Microsoft Windows Defender„. Касперски допълни, че увеличаването броя на потребителите ще подпомогне да се повиши качеството на защитата и да се разшири базата за използване на нова технология за машинно обучение.

Евгений Касперски отбеляза в своя блог, че Kaspersky Free няма да се конкурира с платените версии, в които има редица допълнителни функции и възможности.

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
тъй-тъй
тъй-тъй
4 години

Задължително ще се тества.

Dave
Dave
Отговор на  тъй-тъй
4 години

Помисли си, и виндовс 10 беше „безплатен“ а после се оказа че е най-скъпият досега 😀 жалкото е че има хора които още незнаят че безплатно се плаща ама и кокошката незнае като яде просото

До Dave
До Dave
Отговор на  Dave
4 години

Не е вярно, че Windows 10 е платен – безплатен е! Ето как: Microsoft Windows ISO Download Tool 5.08 -> Win10_1703_English_x64 -> Флашка -> Rufus 2.15 -> Преинсталация -> KMSAuto Net 2016 v1.5.1 -> Готово. И на-хубавото е, че върши същата работа (даже по-добра работа); и не струва нищо!

до \"До Dave\"
до \"До Dave\"
Отговор на  До Dave
4 години

Ти дори не разбираш какво е написал човека! В Win 10 си плащаш като поп, но не с пари, а с личните си данни. И няма начин това да бъде спряно! Microsoft получава пълен дистанционен достъп до компютъра ти. Плюс запис на всичките ти пароли, съобщения, мейли… Дори WiFi паролата на рутера ти! Може във всеки момент да проверява инсталирания на компютъра ти софтуер. И да трие всичко, което сметне, че ползваш неправомерно, без да те предупреждава! Снимки, филми, музика, книги, програми, игри… ВСИЧКО! Или да предаде събраните данни на когото реши. И в кой точно момент спрямо кого ще… Виж още »

До до \\\"До Dave\\\"
До до \\\"До Dave\\\"
Отговор на  до \"До Dave\"
4 години

Хахаха… Абе, много филми гледаш приятел – и на много глупости вярваш. Особедно, за това да тръгнат да ми трият изтеглените филми, музика и т.н. е такава фантасмагория – че няма на къде по-вече! Защо, да го правят? Нито са терористи, нито са престъпници, нито са чудовища – нито нищо! Това, като вземе да се случи на някого (или на теб) ела и ми се обади. И още нещо: ние, не се казваме Едуард Сноудън, например – че да ги вълнува, какво имаме, какво ползваме и какво правим на компютъра си. Ние сме обикновенни хорица! Но за сега, моля те… Виж още »

Stalik
Stalik
4 години

Много са дашни, откакто ги обвиниха, че са слушалки на Путин.

Наско
Наско
4 години

Наскоро ме продадоха на нашата полиция , от тогава си казах тия са излишни . Поздрави за господата ,прекратил съм опцията да получавам СМС-и . Ами сега как ще подслушват в реално време около устройството какво се склучва 😀 .

the professor
the professor
4 години

не знам какво му е free като е за 1 месец… trial…

Agentpat
Agentpat
Отговор на  the professor
4 години

Не я търсиш където трябва. Дай на „Products“ и там ще я намериш.