KasperskyOS 11-11 е предназначена за автоматизираните системи за управление, за мрежово оборудване и устройствата от концепцията „Интернет на нещата“.

Новата ОС се разработва от 14 години. Всичко започва на 11-ти ноември 2002 година и оттук е взето и името (дата 11 месец 11). Тя не използва никакви странични решения или ядра, а е създадена буквално от нулата.

Основният акцент в KasperskyOS 11-11 е поставен върху информационната безопасност. Новата операционна система е вече готова за практическо използване и първоначално е инсталирана в суич на руската компания Kraftway. На практика KasperskyOS включва три основни продукта: самата операционна система (KOS), отделен хипервайзор(KSH) и отделна система за осигуряване безопасността на взаимодействието между различните модули (KSS).

Евгений Касперски отбеляза:

„Архитектурата на нашата операционна система се базира на техника за разделяне на обектите на максимален брой изолирани модули. Клиентите могат да се запознаят със сорс кодовете на ядрото и да се убедят, че в системата няма недокументирани възможности. Всичко останало се създава с участието на клиента във вид на политики, които описват всичко случващо се в операционна система“.

По този начин, ако в някоя от програмите, работещи в средата на тази ОС възникне грешка, от която иска да се възползва хакер, неговият код няма да заработи, понеже не съответства на заложените политики.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари