Kaspersky Lab убедени, че са жертва на геополитическата игра на „големите“

3
37

Kaspersky Lab са убедени, че са станали жертва на геополитическия конфликт между Вашингтон и Кремъл, който тлее вече повече от година.

Изявлението на компанията, цитирано от „Ройтерс“, идва на фона на решението на администрацията на Тръмп от тази седмица да забрани използването на продуктите на Kaspersky от няколко американски правителствени агенции. Причината за наложената забрана е опасението на Вашингтон, че руските служби може да използват софтуера на компанията, за да шпионират вътрешните отдели на американските служби.

„Съдейки по случващото се, изглежда, че „Лаборатория Касперски“ е въвлечена в геополитическа борба, в която всяка една от страните се опитва да използва компанията като пешка в своята игра“, заяви по-рано днес представител на прес-службата на руската компания пред ria.ru.

„Компанията никога не е сътрудничила и няма да сътрудничи на правителството на коя да е държава за осъществяването на кибершпионски действия. Компанията счита за абсолютно неприемливо повдигнатите към нея лъжливи и голословни обвинения, които не с подкрепени от никакви факти“, допълват от Kaspersky Lab.

Скандалните обвинения към един от световните лидери в антивирусната и информационна безопасност бяха подети от Bloomberg с продължаващи материали и тази седмица. В разледването на медията се твърди убедено, че Kaspersky Lab работи активно с руските специални служби. В отговор на отправените обвинения, на сцената се появи и Евгений Касперски, създател и изпълнителен директор на Kaspersky Lab, който декларира желанието си да се яви пред американския Конгрес и да бъде разпитан по обвиненията, както и да представи изходния код на продуктите на компанията за преглед от американските служби. Тези дни, Касперски посвети и публикация в блога си на обвиненията на Bloomberg и последния материал на медията, уличаващ Kaspersky Lab в кибершпионаж.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
AxOxНаскоdkmi Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
dkmi
dkmi

В момента в световен мащаб тече кампания за омаскаряване на всичко руско.
И тази кампания ще изиграе много лоша шега на някой – историята го е доказала.
Лошото е, че България както винаги отново е на грешната страна.

Наско
Наско

Няма да крия , че се занимавам с незаконна дейност но няма и да казвам каква е (се тааа). Имам Kaspersky Antivirus ,Firewall , Camera Block i Microfon Guard на Андроида . Прибраха ме два пъти в полицията и защото разбирам забелязах , че са блокирали програмите . Уж си работят , но от лог файла показва че не работят . Направих Hard Reset и какво да видя серийния номер на антивирусната който въвеждам бил грешен , преди съм правил Reset и key-a си работеше . Писах на Kaspersky и ми пратиха нов key , след два дни почнах да… Виж още »

AxOx
AxOx

Не виждам нищо лошо в решението на Тръмп. Даже съм изненедан че не е било по-рано.
Държавните служби трябва да ползват само софтуер от собстенната си страна – особенно за големи държави.

Америка да си прави всичко в америка.
Китай в китай
Русия в Русия.

Ако купиш програма от чужбина не ми са оплаквай ако те хакнат защото всяка фирма се подчинява на правителството на държавата и ако държавата заповяда да се сложи код фирмата няма избор – изклучение са мега глобалните фирми като Google Amazon и т.н.