8.6 C
София

KDE по подразбиране ще бъде опростен, останалите възможности остават

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Томас Пфайфър (Thomas Pfeiffer), който оглавява екипа на проекта KDE съобщи, че KDE вече по подразбиране ще бъде инсталиран със силно опростен интерфейс, удобен за използване от начинаещи потребители. Този подход напомня на политиката на проекта GNOME за максимално опростен интерфейс. Но за разлика от GNOME, в KDE разширените възможности на интерфейс няма да бъдат премахнати, а ще останат в отделен програмен слой, който по желания може да бъде активиран и използван.

Причината за тези промени в политиката на KDE са твърде многото жалби, в които се казва, че KDE е твърде сложен за обикновения потребител с твърде много тънкости, непонятни за начинаещите. За да се обхване по-голяма аудитория от потребители е предложено да се реализира концепцията за многослоен интерфейс. По подразбиране ще бъде задейства възможно най-лесния за усвояване интерфейс, а при желание всеки може да използва разширените функции.

Предоставеният по подразбиране интерфейс дава възможност за по-бърза адаптация за работа с KDE, а след натрупване на определен опит, потребителят може да премине към използване на разширените възможности. По този начин, всички полезни за компютърните специалисти възможности, като достъп до програмната среда, инструментите за настройване на драйверите и тънките настройки на хардуера се запазват и ще се усъвършенстват.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини