fbpx
24.8 C
София

Keylogger-Pro e новото хакерско приспособление

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Keylogger-Pro e хакерско приспособление. Въпреки че тези програми са легитимни и полезни, когато се използват по предназначение, един хакер може да се възползва от тях, за да предприеме злонамерени действия. Keylogger-Pro е приложение тип „keylogger“,т.е. проследява въвеждани от клавиатурата пароли, chat разговори, данни, съхранени в специфични прозорци и т.н. Позволява да бъде инсталиран незабележимо и е конфигуриран така, че да изпраща „откраднатите“ данни на е-mail адрес. Keylogger-Pro сам по себе си не представлява риск, но може да бъде използван злонамерено. Трудно се разпознава, тъй като не показва съобщения, че е достигнал даден компютър. Keylogger-Pro е написан на програмен език Delphi v5. Големината му е 1,380,449 байта.

Стратегия на заразяване:
Keylogger-Pro създава следните файлове:
KPHOOKS32.DLL в системната директория на Windows.
Няколко файла в подпапка наречена EXPLOREANYWHERE\ KEYLOGGERPRO, в директорията на програмните файлове.

Източник: www.antivirus.bg


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини