KFC започна тест на пилешки хапки на растителна основа в свой ресторант

7
764

Гигантът в бързата храна е поредната верига, която тества предлагане на алтернативи на месото на своите клиенти.

Новият тест се извършва в партньорство с Beyond Meat. Именно растителната алтернатива на пилешките хапки на тази компания ще се предложи на клиентите. За сега пробата ще се извърши само в един ресторант в Атланта.

Всеки, който си поръча нещо от менюто на Cobb Parkway KFC между 10:30 и 18:30, на тази дата, ще има възможността да тества продукта безплатно.

Ако всичко мине добре, KFC ще извърши по-голям тест или дори ще пусне хапките във всички щати.

Това е очакван ход от страна на корпорацията. KFC е първият ресторант за бърза храна в САЩ, който пробва растителна алтернатива на пилешко. Конкуренцията обаче вече направи други подобни ходове.

Del Taco започна да продава веган алтернатива на бурито през юни. Компанията вече е продала 2 милиона бройки. Burger King пък започна масовата продажба на постните Impossible Whopper бургери този месец.

Каква е целта?

Определено не е насочено към веганството като опция за по-здравословното хранене.

Може да звучи странно, но продуктите от този тип са насочени към друга група. Те по-скоро отговарят на нуждите на нарастващата група от хора, които не искат да консумират месо, понеже то допринася много към климатичните промени. Така те намаляват своя въглероден отпечатък.

Това е и голяма възможност за Beyond Meat

Компанията се опита да наложи своята алтернатива на пилешкото по магазините, но в последствие продуктът беше изтеглен. Той не отговорил на стандартите на компанията. Това е шансът им да се задържат на пазара, защото Impossible Foods се готви да завземе нишата.

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари