Kia Motors и Google с партньорска сделка

0
28

Kia Motors и Google обявиха вчера сключването на договор за партньорство, по силата на който интернет гигантът ще започне предоставянето на съдържание и приложно-програмни интерфейси (APIs), базирани на търсенията предоставяни от Google за телематичната система на следващото поколение на системата UVO eServices на Kia.

Тези нови програмно-приложни интерфейси ще бъдат достъпни още през първата половина на 2013-та година, когато ще излезе Kia Sorento 2014. Според сключеното споразумение, возилото ще може да се възползва от интеграцията на Google Maps и Google Places. Посредством систематаMy POI , водачът ще може да изпрати желана от него дестинация от Google Maps посредством своя смартфон към UVO системата на возилото.
Системата UVO, която позволява на водача да контролира телефонните обаждания, музиката, огледалата за задно виждане и много други неща посредством гласови команди е разработена от Microsoft. Засега системата на Kia UVO eServices е съвместима само с iPhone на Аpple, но през втората половина на настоящата година се очаква и съвместимост с Android.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари