fbpx
7.8 C
София

Kickstarter либерализира условията за публикуване на проекти

Най-четени

Услугата за краудфъндинг, или публично набиране на средства, Kickstarter обяви либерализирането на условията за публикуване на проекти в нея. Вече няма да бъде необходимо тяхната състоятелност да се оценява ръчно поотделно, а те ще могат веднага да се появяват на сайта. Достатъчно условие за това ще бъде преминаването на бърза автоматична проверка за съответствие с правилата на Kickstarter, които от своя страна също са редуцирани до само три точки:

1. Проектът трябва да представлява нещо полезно;
2 Проектът не може да обещава финансова изгода, както и да бъде посветен на създаването на забранени продукти или на благотворителност;
3. Информацията за проекта трябва да съответства на реалността.

Опцията е получила името Launch Now („Мигновен старт“). Досега администрацията на услугата извършваше ръчно анализ на проекта и го публикуваше на сайта само ако той бъде счетен от нея за потенциално успешен. Сега авторите на проекти ще могат да изискат такава обратна връзка само по собствено желание. В допълнение, минималният брой знаци в описанието на проекта също е намален от 1000 на 300.

Смята се, че промените в стратегията на Kickstarter се дължат на факта, че той започва да губи съревнованието с друга аналогична услуга – Indiegogo. Независимо от факта, че името на конкурента се среща много по-рядко в публикациите в глобалната мрежа, в крайна сметка той става все по-успешен и амбициозен именно поради липсата в сайта на предварителна модерация. За сравнение, в момента в Indiegogo са публикувани около 200 000 проекти от повече от 200 страни, докато в Kickstarter техният брой е около 150 000.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини