Kindle Fire – най-популярният таблет с Android OS

0
21

Компанията Localytics проведе проучване на пазара за таблети с Android, за да разбере кой е най-популярният модел, използващ мобилната платформа на Google. Данните им показват, че 59% от таблетите с Android се продават в Съединените американски щати. След тях се нарежда Великобритания с 5% от продадените таблети с Android, следвана от Корея и Испания с по 2%. Останалите 31% са поделени между останалите държави.

В проучването си Localytics обръщат най-голямо внимание на американския пазар, където таблетът на Amazon – Kindle Fire – е най-продаваният модел с Android OS. Той държи цели 33% от тамошния пазар. След него се нареждат Nook на Barnes & Noble с 10%, Samsung Galaxy с 9% и Nexus 7 с 8%.

До каква степен можем да приемем това проучване за истина е отделен въпрос. От фирмата базират данните си на броя инсталирани приложения върху около 500 милиона уникални устройства. Все пак, ако приемем данните за достоверни, можем да си направим извода, че ключът към по-добрите продажби на таблети се крие в добрия маркетинг и в разнообразието от съдържание. Това са и двата фактора, които благоприятстват продажбите на Kindle Fire за сметка, например, на таблети като Nexus.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари