Kodak загубиха патентно дело срещу Apple и RIM

0
23

След като в началото на тази година Kodak официално обявиха банкрута си, единственият им шанс да се справят със затруднената си финансова ситуация беше да разпродадат портфолиото си от патенти. Това обаче може да се окаже по-трудно, отколкото са предполагали. Вчера Международната търговска комисия (ITC) реши, че патентният иск на Kodak срещу Apple и Research in Motion е невалиден.

Това е поредното решение в полза на последните две компании от страна на Комисията. Още на 21 май съдията Томас Пендър беше решил, че Kodak нямат правото да предявяват подобен иск срещу Apple или RIM. Това наистина е тъжна новина за фотографската компания, която разчиташе на милиарди долари печалба от продажбата на общо 1100 патента. Тези патенти трябваше да бъдат предложени на търг.

Конкретният спор между Kodak, RIM и Apple касаеше технология за разглеждане на изображения. Според Kodak, този патент е потенциално най-атрактивен за купувачите. Именно това е патентът, заради който компаниите, които досега искаха да ползват тази технология, плащаха на Kodak най-високи лицензни такси.

Kodak обаче не са склонни да се предадат толкова лесно. Оттам оповестиха, че ще обжалват решението на съда, тъй като валидността на иска им била доказана отдавна. Иначе Research in Motion са изказали подкрепа към решението на съда, а от Apple на този етап не са дали коментар пред пресата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари