Kodak намери купувач за патентите си

0
46

Фалиралата компания Eastman Kodak е продала своите патенти, описващи технологии за обработка на изображения, на консорциум от 12 компании, научаваме от съобщение за пресата. Сделката възлиза на 525 млн. щатски долара.

Консорциумът, организиран от компании Intellectual Ventures и RPX Corporation, включва производителите на мобилни устройства Apple, HTC, Huawei, RIM и Samsung, производителя на фотоапарати Fujifilm, социалната мрежа Facebook и компаниии Adobe, Google и Microsoft, уточнява TechCrunch.

Част от сумата ще бъде изплатена от участниците в консорциума, а останалата – от RPX Corporation. Съобщава се, че всяка от компаниите ще получи права върху патентите, свързани с обработката на цифрови изображения, както и върху редица други патенти. Kodak ще похарчи парите за изплащане на дългове.

Според условията на сделката, Kodak урежда също и патентните си конфликти с членовете на консорциума. Производителят на фотоапарати водеше съдебни дела с Apple, RIM, Samsung, Sony и с LG.

Eastman Kodak обяви банкрут през януари 2012. За да съхрани бизнеса си дружеството взе кредит от 950 млн. щатски долара. Kodak направи огромни съкращения на работни места и прекрати производството на фотоапарати, с което компанията се занимаваше от момента на основаването си в края на деветнадесети век.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари