Google обявиха, че връщат Labs в своите редици. Новата група в компанията ще отговаря за това, което Google наричат „дългосрочни проекти с висок потенциал“, сред които са добавената реалност, експериментите на Area 120 и виртуалната реалност. Новосформираното подразделение ще се ръководи от ветерана в редиците на Google, изпълнителният вицепрезидент Клей Бавор. За последно Бавор отговаря за VR и AR разработките, както и за Project Starline, проект, разработващ технология за осъществяването на холографски видеоконферентни срещи, предава Techcrunch.

Area 120 е технологичен инкубатор за иновации към Google, сформиран през 2016, целящ запазването на огромния талант, на който компанията дава работа през годината. Звеното действа като полусамостоятелна група, която има свободата да работи над свои собствени идеи, възползвайки се от продуктите и ресурсите на Google. Сред най-известните проекти на Area 120 са ByteBoard, AdLingo и GameSnacks.

Techcrunch допълват, че Labs е неформалното име на новото звено, което се използва за вътрешна употреба в компанията. Оригиналната група на Google Labs съществуваше от 2002 до 2011, като стана създател на проекти, които се използват и до днес. Сред инструментите и услугите, създадени от оригиналната Google Labs се открояват Google Docs и Google Sheet, Google Maps, както и Google Trends, Web Alerts, Google Shoping и др.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари