Не е важно дали се занимавате с тестване на сигурността, уеб-програмиране или просто по природа сте любопитни. Ако се занимавате с нещо подобно, със сигурност ще ви е полезна уеб-услуга, показваща кои технологии са използвани и работят в един или друг уеб-сайт. Тази седмица се появи още една подобна услуга с име LargerIO (larger.io).

Използването на LargerIO е пределно лесно: в реда за търсене е необходимо да се въведе уеб-адреса на съответния интернет ресурс. Излиза скрийншот на ресурса, а от дясната страна се показват разпознатите езици за програмиране, фреймуъркове, аналитични данни и още доста информация, която се вижда отвън. LargerIO събира и всички електронни пощи за контакт с въпросния уеб-ресурс, което е особено полезно, ако все пак бъде открит някакъв бъг.

Мнозина си задават въпроса, защо да се използва LargerIO, след като имаме на разположение BuiltWith? BuiltWith върши същото и дава по-подробни данни, включително и информация за HTTP заглавията, спецификациите на документите, плъгините за WordPress и други. Но от друга страна, LargerIO показва неща, които BuiltWith не вижда и има смисъл да се използват и двете услуги.

LargerIO предлага и безплатен API и е характерен с още една особеност – може да се избере дадена софтуерна технология и да се види, в кои популярни сайтове се използва.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари