Безплатната версия на популярния мениджър на пароли LastPass ще се предлага от следващия месец с ограничение от един тип устройство на потребител. Това съобщиха тази седмица от компанията, цитирани от The Register.

В блог публикация от вчера. вицепрезидента на продуктовото развитие в LastPass Дан Демикеле обяснява, че решението на на LastPass е провокирано от нуждата на компанията да бъде в крак с постоянно развиващия се дигитален свят. Така, от март, потребителите на безплатната версия на онлайн мениджъра на пароли ще трябва да избират коя версия на програмата да използват – тази за персонален компютър или за мобилно устройство, без възможност да използват двете едновременно. Понастоящем, безплатната версия обхваща всички типове устройства. Нужно е да се подчертае, че самият брой на устройствата, който може да се използва с безплатната версия на LastPass се запазва – неограничено. …засега. Промяната ще настъпи след 16 март. На тази дата и след нея, когато се впишете в регистрацията си в мениджъра, ще трябва изрично да посочите типа устройство, на което ще ползвате програмата. LastPass уверяват, че данните ви няма да останат недостъпни в излишното устройство, тъй като те биват автоматично синхронизирани.

„В качеството си на потребител на безплатната версия, първото ви вписване на или след 16-ти март ще определи активния ви тип устройство. Вие ще получите три възможности за превключване към активния тип устройство – което считате за подходящо. Нужно е да уточним, че всички ваши устройства се синхронизират автоматично, така никога няма да загубите достъпа си до вашия трезор или да останете без достъп до регистрацията си, независимо дали използвате компютър или мобилно устройство, за да достигате LastPass“, пише Демикеле.

Това обаче не е единствената промяна, която той анонсира. Потребителите на безплатната версия няма също така да могат да получават вече помощ по имейл. Тази поддръжка се ограничава до платените регистрации. Това ще се случи след 17-ти май.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари