Leap Motion доби нови възможности в своя сензор за движения

0
50

Leap Motion, производител на едноименния сензор за движения, представи бета-версията на своя софтуер за проследяване движенията на ръката, като едновременно с това повиши чувствителността на сензора към инфрачервено излъчване, без да е необходима подмяна на хардуер.

Сега Leap Motion може да разпознава жестове като „щипка“ и свиване на ръката в юмрук. На всеки палец, фаланга и сухожилие са присвоени анатомични етикети, а програмата може да определи, коя ръка се използва при жестовете. Усъвършенстваните алгоритми и Bone API са позволили създаването на анатомично точен модел на китката, а положението на пръстите се разпознава дори и ако ръбът на дланта се намира над сензора. Новото обновяване вече се предлага на програмистите и разработчиците.

Засега не може да се каже кога новата функционалност ще се появи за вече наличните съвместими с Leap Motion приложения. Добра новина е, че не се налага замяната на вече съществуващите Leap Motion сензори за движение, понеже новата версия чудесно работи и с вече наличния хардуер, като например с някои модели лаптопи на HP.

Новите възможности на Leap Motion са впечатляващи и разкриват нови възможности пред компютърните интерфейси.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари