Lenovo купуват RIM?

0
33

Това може би е най-странното заглавие, което сте срещнали днес, но наистина не става въпрос просто за слух. Главният финансов директор на Lenovo Уонг Уай Минг бе интервюиран от Bloomberg по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария и разкри, че компанията му има намерение да утвърди мобилния си бизнес като купи някой голям производител на телефони, например RIM.

В момента мобилната индустрия се развива с бесни темпове. За разлика от нея, на пазара за компютри нещата вървят от зле на по-зле. Това е и главната причина, поради която Lenovo обмислят да поемат по нов път. Досега те не са представяли на пазара смартфон, който да може да се конкурира с останалите. Това обаче би могло да се промени ако към компанията се присъедини друга голяма фирма от ранга на Research in Motion.

Разбира се, RIM също имат думата в една подобна потенциална сделка. Според Bloomberg двете компании са обсъждали съвместен бизнес, но, за съжаление, преговорите им са строго конфиденциални и нямаме достъп до тях. Би било доста интересно ако Lenovo подходят към RIM по същия начин, по който Google подходиха към Motorola Mobility. Кой знае, един ден на смартфоните BlackBerry може да е изписано логото на Lenovo.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари