Lenovo отчете значителен спад в печалбата

4
0

Печалбата на производителя на компютри и мобилни устройства Lenovo за третото тримесечие на 2016-2017 финансова година падна три пъти и се оказа под очакванията на пазара.

Върху негативните резултати на дружеството повлияха проблемите с доставките и не най-благоприятната макроикономическа среда. За отчетения тримесечен период, приключващ на 31 декември 2016 г., нетната печалба на Lenovo възлиза на $98 милиона срещу $300 милиона печалба година по-рано. Анализаторите са очаквали от компанията показател от $159,53 милиона. Приходите на китайския разработчик са намалели с 6 % до $12,2 млрд.

Недостигът на компоненти във всички отрасли на присъствието на Lenovo се отрази на финансовите резултати на компанията, заедно със сложната макроикономическа ситуация и проблемите с глобалните пазари, се казва в съобщение на компанията.

През октомври-декември 2016 г. подразделението Lenovo PC and Smart Devices Business Group, което отговаря за пускането на компютрите и таблетите, е генерирало приходи в размер на $8,6 млрд., което е с 2 % повече на годишна давност. Тримесечните доставки на Lenovo компютрите са се покачили с 2 % до 15,7 млн. броя, благодарение на 5% ръст в корпоративния сегмент.

Продажбите на мобилния бизнес на Lenovo са намалели с 23% до $2.2 милиарда, но това е 7 процентни пункта по-добре от негативната динамика през второто фискално тримесечие. В края на последните три месеца на 2016 г., компанията е пуснала 15 милиона смартфона.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Lenovo отчете значителен спад в печалбата"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Ми с тия боклуци – компютри и телефони… и с тия полу-вируси-полу-реклами и тракери които вграждад в биосите си… нормално… Преди няколко години бяха голяма сила сега просто не стават.

bluewater
bluewater

Който се излъже да купи не повтаря (личен опит) няма как да растат печалбите.

Анонимен
Анонимен

Точно това се случи с мен. Имах телефон на леново, повече никога продукт от тази марка!
Дано фалират.

Иван
Иван

Определно имат проблеми. Корпоративните машини закъсняха с 2 седмици, а личните ми лаптоп и таблет (бизнес модели и затова качествени) ги чаках 3 седмици след нормалните 3-5 business days… Лошо ще е ако заради тях залезе добрите машини от добрата серия Thinkpad.