Lenovo преживява „мобилна криза“

1
6

Анализатори прогнозират спад в приходите на Lenovo Group, поради факта, че китайската компания е изправена пред криза на пазара на смартфоните. На това е посветена публикация на Bloomberg.

В четвъртък, 26 май, Lenovo ще публикува доклад за работата си през последната финансова година, която се оказа трудна за компанията. За последните 12 месеца, акциите на китайския производител на компютри и джаджи са паднали с повече от 60%, което е най-лошият показател в хонконгският индекс Hang Seng.

Това положение обаче може още да се влоши, смятат анализаторите. Най-малко трима от тях са намалили своите оценки за акциите на Lenovo през април 2016 година. Анализаторът от HSBC Securities Джени Лай намали рейтинга на ценните книжа на Lenovo от Buy (покупка) на Hold (задържа) и съобщи, че печалбата на Lenovo може да се окаже по-ниска от средната прогноза на анализаторите. Компанията преживява „мобилна криза“, убедена е Лай.

През 2014 г., Lenovo придоби разработчикът на смартфони Motorola Mobility за укрепване на своите позиции на пазара и получаване на нов източник на доходи на фона на спада в производството на компютри. Въпреки това, делът на Lenovo на световния пазар на смартфоните намалява под въздействието на конкуренцията от страна на Apple, Samsung и китайските компании, като Huawei и Oppo.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
HunteR3 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
HunteR3
HunteR3

И да фалират ми е през онази работа. Аз леново повече няма да взема.
Купих си навремето флагмана им K900 и познайте. Един ъпдейт не видях. Много други уж по-долни производители от леново пускаха ъпдейти за смартфоните си (4.3, 4.4, 5 и т.н.) този си стои на 4.2 и това е.