Lenovo смята да сглобява компютри в Съединените щати

0
43

Един от най-големите производители на компютри в света смята да върне част от производството си в Съединените щати. Става въпрос за китайската компания Lenovo, която купи компютърния бизнес на IBM през 2005 година. В момента големите производители на модерни джаджи са базирали почти цялата си дейност в Азия и Мексико. Lenovo е първата компания от много години, която планира да се върне в САЩ, съобщи Tech Crunch.

Китайската компания ще отвори завод за сглобяване на продукти в щата Северна Каролина. Там ще се произвеждат лаптопи, настолни машини и таблети от сериите ThinkPad и ThinkCentre. В началото персоналът ще е от само 100 души. Lenovo твърдят, че това не е епизодична акция, а част от нещо по-голямо.

След купуването на компютърния сегмент от IBM китайската компания регистрира големи успехи. През 2011 година приходите на Lenovo достигнаха 30 милиарда долара. В момента фирмата е на второ място в света по производство на компютри след HP.

Една от характерните черти на Lenovo е, че сглобява в собствени фабрики над половината от компютрите, които продава. Повечето технологични гиганти разчитат изцяло на други компании. Пример за това са Apple, които плащат на Foxconn, за да асемблира техните продукти.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари