Lenovo с рекордни приходи след обявяването на годишните финансови резултати

8
604

Финансовата година за Lenovo приключи на 31-ви март през тази календарна година като постигнатите финансови резултати са рекордни за компанията.

Lenovo Group приключи четвъртото тримесечие на финансовата година с чиста печалба от $118 милиона. Това е впечатляващо, понеже за същия период на миналата година компанията приключи с $33 милиона загуба. Тримесечният доход на Lenovo е в размер на $11,7 милиарда, което е с 10,1% повече, изчислено на годишна база.

Годишният доход на Lenovo е нараснал с 13% и за изтеклата финансова година е достигнал $51,04 милиарда, което е абсолютен рекорд за компанията. Чистата годишна печалба на Lenovo е $597 милиона, което е сериозно постижение, като се има предвид, че през миналата финансова година компанията бе на загуба с $189 милиона.

Чистата печалба, която трябва да бъде платена на акционерите, за четвъртото тримесечие на финансовата година е нараснала 3,5 пъти до $118 милиона. Дивидентът от една акция за Q4 достигна $0,96 за тримесечието, докато година по-рано бе $0,28.

Бордът на директорите на Lenovo обяви, че за изтеклата финансова година ще изплати дивиденти в размер на 2,64 американски цента на акция или 20,5 хонконгски цента на акция.

Във финансовия отчет се казва още, че компанията Lenovo е най-големият производител на персонални компютри в света с пазарен дял от 23,4% и най-голям ръст сред петте водещи производители – 9,5% годишно.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Efix
Efix

С Lenovo ще спират ли да работят американците?

Иван
Иван

Ако Dell и HP изреват. Както изреваха от Ябълка.

Шишо
Шишо

Що? Леново крадат ли технологии както хаувей? Или застрашават сигурността?

ngc-bg
ngc-bg

@Шишо, не ти ли писна да тролиш? Или още дават парички за всеки коментар – пропаганда? Всяка дискусия в калдата сте налазили тролове долни платени…Едните псуват запад, другите изток – една стока сте платени драскачи!

tv entertainment
tv entertainment

На Lenovo компютрите им са добри, но телефоните … особено НЕфлагманските модели – пълен шит!

bluewater
bluewater

Продукти на леново бих ползвал само срещу заплащане. Не само продуктите им са зле. Сервизното им обслужване е под всякаква критика.

Кир
Кир

Не се учудвам.
В ценовия клас лаптопи от 800-1300, след като сравниш параметри – цени и…
Леново е на първо място.

мхм
мхм

Още ли има балъци да ги купуват тия китайски боклуци?