Lenovo чества „Денят на Земята“ 2021 с напредък в екологичната устойчивост

0
6188

Всяка година на 22 април се отбелязва „Денят на Земята“. Тази година Lenovo отново обръща сериозно внимание на инициативата. От компанията споделиха с нас, че винаги търсят възможности за използване на по-интелигентни технологии, за да постигнат значими подобрения за околната среда, вътре и извън бизнеса им.

През периода 2010-2020г. Lenovo не само изпълнява, но и надвишава целите си за намаляване на парниковите газови емисии. А през тази година се присъединява и към инициативата Science Based Targets и си поставя амбициозните цели за следващото десетилетие да намали емисиите и в цялостната работа на бранда.

Новата визия на компанията предвижда намаляване на емисиите на парникови газове до 2030 г., в частност емисии в обсег 1 и 2 наполовина

Целите, които си поставя компанията са изцяло научнобазирани и усилията на Lenovo ще допринесат значително за ограничаване на глобалното затопляне до 1.5ºC, което е основен приоритет на ООН.

Докато 2020 г. беше трудна, спирането на човешката дейност също доведе до спад на емисиите на парникови газове със 7% – най-големият спад, регистриран някога. Този поглед към по-зелена планета ни показа колко въздействащи и взаимосвързани са нашите действия. Една година по-късно трябва да удвоим усилията си за осигуряване на трайно, положително въздействие върху природата за бъдещите поколения.

Мери Жак, Директор, Глобални екологични въпроси и устойчивост и старши инженер в Lenovo

Усилията на компанията вече дават резултати:
  • Използване на почти 13 милиона паунда нето рециклирани отпадъци след консумация в широк спектър от продуктови линии;
  • Насърчаване на използването на пластмаса от рециклирано съдържание със затворен цикъл, произхождаща специално от използвано ИТ и електронно оборудване, в 66 различни продукта през 2019 г. и продължаване идентифицирането на нови възможности за иновации, за да се използва повече рециклиран материал в нашите продукти, без да се нарушава качеството;
  • Избягване на използването на над 3,100 тона консумация на опаковки чрез проектиране на по-малки такива, задвижване на проекти, които елиминират нуждата от тиксо и използване на рециклирана захарна тръстика и бамбук. В резултат на това намалихме потреблението на опаковки с 560 тона само през фискалната 2019/2020 година.

Като компания с над 63 000 служители по целия свят, програмите за околна среда на Lenovo имат дълбоко влияние в няколко области на бизнеса, включително:
  • Използване на 8 милиона килограма рециклирана пластмаса в 66 различни продуктови линии годишно;
  • Елиминиране на над 3100 тона отпадъци чрез включване на рециклирана захарна тръстика и бамбук от 2008 г. насам;
  • Намаляване на потреблението на опаковки с 560 тона само през фискалната 2019/2020 година;
  • Присъединяване на Lenovo към кампанията на ООН за подобряване управлението на водата и намаляване на водния недостиг до 2050 г.
  • Завършване на слънчеви проекти в съоръженията на Lenovo в Морисвил и Уитсет, Северна Каролина, САЩ и в Хефей и Ухан, Китай през 2020 г.

Прочетете повече за инициативите на Lenovo за устойчивост в най-новия доклад за околната среда, в който са включени и целите за намаляване на емисиите на парникови газове до 2030г., съобразени с инициативата Science Based Targets.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари