fbpx
20.5 C
София

LG излиза на пазара на зарядни станции за електромобилите

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

LG Electronics погълна компанията AppleMango, специализирана в разработването на съвременни зарядни станции за електромобили и по този начин излиза на нов за себе си пазар на проектиране, разработване и продажба на подобни станции. Компанията заяви, че чрез използването на най-нови технологии ще ускори електрификацията на транспорта както в Южна Корея, така и извън нейните предели.

Със закупуването на AppleMango компанията LG вече разполага с пълния набор от технологии. за да се превърне в мощен енергиен доставчик за зареждане на електромобилите. AppleMango отдавана се занимава с производството на акумулаторни батерии и най-съвременни решения за управление на енергийните мрежи. Сливането с LG ще ускори развитието на тази сфера.

„Очакванията са, че пазарът за зарядна инфраструктура за електромобилите бързо ще нарасне заради търсенето на по-екологичен транспорт. С помощта на нашето ноу-хау и опита ни в B2B сектора ние ще предложим най-съвременни интегрирани решения за зареждане на електрическите транспортни средства“ – каза старшият вицепрезидент на LG Пайк Ки Мун.

Интернет изданието TechCrunch допълва, че това поглъщане от страна на LG ще даде възможност на тази компания да стане доставчик на интегрирани решения за зареждане чрез обединяване на системите на AppleMango със своите предишни продукти от тази сфера.

AppleMango е южнокорейска стартираща компания основана през 2019 година. Стартъпът има редица свои технологии и патенти за нов тип станции за бързо зареждане на електромобилите, които са изцяло херметични.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини