LG и Changi Airport Group създадоха „Дърво на общуването“

0
19

Компанията Changi Airport Group и южнокорейският производител на електроника LG Electronics откриха официално съоръжение, носещо името „Дърво на общуването“, разположено в Терминал 1 на летище „Чанги“ в Сингапур. Съоръжението с ширина 11,1 метра и височина 8.7 m е инсталирано в самия център на терминала и позволява на пристигащите в Сингапур и транзитно преминаващите пътници лесно и удобно да общуват с близки и приятели, които в момента на тяхното пребиваване там се намират на хиляди километри от тях.

Високотехнологичната инсталация се състои от 64 дисплея LG 47WV30 с диагонал 47 инча, образуващи видеостена с форма на цилиндър, и осем информационни павилиона, откъдето пътешествениците могат да публикуват снимки и видеозаписи в социалните мрежи или да ги изпращат по електронната поща. „Дървото на общуването“ символизира глобалните връзки на аеропорта, отличен с наградата „Най-добро летище в света“ в рамките на конкурса Sytrax-2013. В допълнение, конструкцията включва 100 лъча, устремени нагоре, които в горната си част се разклоняват встрани.

Всеки ден през летище „Чанги“ преминават хиляди пътници, пътуващи от и за над 240 градове и повече от 60 страни по целия свят. В подкрепа на тази идея „Дървото на общуването“ позволява на пътуващите да правят снимки и видеозаписи с помощта на вградени камери, монтирани в информационните павилиони, които по-късно могат да изпратят на свои роднини и приятели във всяка страна по земното кълбо. Снимките могат да бъдат показвани и на цилиндричната видеостена – на фона на небе, гора, аквариум, градски улици и футуристични сгради, предоставяйки по този начин на потребителите допълнителна възможност за увековечаване на престоя им в Сингапур. С помощта на създаден специално за целта акаунт, защитен с парола, посетителите могат по всяко време и от всяка точка на света да получат достъп до своите снимки и видеоклипове, съхранявани на сървърите на „Дървото на общуването“.

Професионалните дисплеи LG, образуващи ствола на „Дървото на общуването“, са създадени на базата на IPS матрици, гарантиращи възпроизвеждането на кристална картина с ярки цветове и разполагащи с широки ъгли на обзор, които позволяват на пътниците да виждат информацията под практически всеки ъгъл. Ултратънката рамка на дисплея с дебелина 6,3 милиметра осигурява минимално разкъсване на картината при възпроизвеждането ѝ на отделните екрани, а специален софтуер калибрира и съгласува цветността и яркостта на дисплеите. На фона на всичко изброено видеостената консумира сравнително малко енергия, което я прави екологично чиста и икономически ефективна.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за