LG и ZTE няма да участват в изложението MWC 2020 заради коронавируса

0
332

Епидемията, предизвикана от китайския коронавирус продължава да се разраства и вече оказва голямо влияние на технологичния сектор. В края на месеца, от 24 до 27 февруари в Барселона ще се проведе най-голямото международно изложение на мобилни устройства Mobile World Congress (MWC). На това събитие традиционно се обявяват едни от най-интересните анонси. Но преди няколко часа LG и ZTE съобщиха, че няма да участват в MWC 2020. Причината е злополучния коронавирус 2019-nCoV.

Що се отнася до LG, предполагаше се, че на Mobile World Congress корейската компания ще представи новите флагмански смартфони LG V60 ThinQ и G9 ThinQ. Да напомним, че миналия месец LG обяви намерението си до края на 2021 година да изведе на печалба своя мобилен отдел. Но сега LG заяви, че от съображения за безопасност за своите специалисти, партньори и клиенти и във връзка с продължаващото разпространение на коронавируса 2019-nCoV, компанията няма да участва в MWC 2020. Вместо презентация по време на изложението, LG ще проведе отделно мероприятие в Южна Корея, на което ще представи своите нови продукти, които предстои да излязат през тази година.

Както вече споменахме, LG не е единствената компания, отказала се да участва в MWC 2020. Тази сутрин аналогично изявление направи и китайският производител ZTE. Засега не е ясно колко и кои други компании възнамеряват да постъпят по същия начин.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари