LG няма да слага никакви реклами в менютата на умните си телевизори

3
501

Миналата седмица в редица медии се появи новина, че в някои умни телевизори на LG е започнала да се появява реклама. Информацията бе поднесена първо от The Verge, които видяха и заснеха показалият се в долния ляв ъгъл на интерфейса рекламен клип. Възпроизвеждането на краткото видео започва автоматично без каквато и да била намеса от страна на потребителя докато той се намира в менюто и не гледа съдържание (в случая е ъпдейтван софтуера).

Оказа се, че това всъщност е стара подробност от LG Content Store, която дори на нас при ревютата и използването на телевизори на компанията не ни бе направила впечатление. Заради оплакванията, последвали публикациите обаче, въпреки че очевидно липсва сериозно недоволство у потребителите, LG все пак реши да премахне рекламите.

Компанията разпространи следното съобщение:

Компанията LG е уведомена за оплаквания, свързани със случайни видеореклами в определена категория (Приложения), които могат да се появят на екрана, докато собствениците на LG телевизори посещават LG Content Store.

Въпреки че такива реклами са част от LG Content Store и могат да се появяват спорадично, неотдавнашни сигнали в онлайн пространството показаха, че този маркетингов елемент е създал неудобство за някои клиенти.

Тъй като преживяването по време на гледане на телевизия на нашите клиенти е приоритет за LG, този конкретен формат за видеореклами вече няма да се показва в LG Content Store, считано от този момент. LG оценява мнението на нашите клиенти, което ни помага при осигуряването на още по-положително изживяване по време на гледане.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари