fbpx
24.8 C
София

LG обобщи резултатите от първото тримесечие на 2013 г.

Най-четени

Оперативната печалба на компанията за отчетните три месеца е намаляла в сравнение със същия период на миналата година с 52 милиарда вона – от 402 до 350 млрд. ($ 322,9 млн.).

Въпреки това, приходите на компанията са нараснали в сравнение с миналата година с 6,8% до 14,1 трлн. вона ($ 13,0 млрд.), главно поради успешната работа на мобилното подразделение.

Приходите на LG Mobile Communications са 3,2 трлн. вона ($ 2,96 млрд.), което е с 28,6% повече от предходното тримесечие. Реализацията на смартфони е 10,3 милиона бройки, надминавайки обема на продажбите от миналата година със 110%, и с 20% – спрямо четвъртото тримесечие на 2012 г. В съобщението за пресата се отбелязва голямото търсене на LTE-смартфоните, включително на Optimus G и Optimus G Pro, а също и на моделите Optimus L Series и Nexus 4, поддържащи 3G-мрежи.

Приходите на подразделението за битова техника LG Home Appliance са нараснали с 11% до 2,81 трлн. вона ($ 2,59 млрд.), главно поради по-високите продажби в САЩ, Централна Америка и Близкия изток. Намаляването на оперативната печалба на звеното с 29% до 102 млрд. вона ($ 94,1 млн.) се дължи на по-големите инвестиции в научноизследователска дейност и маркетинг.

Подразделението LG Air Conditioning and Energy Solutions е донесло на компанията през първото тримесечие приходи от 1,23 трлн. вона ($1,14 млрд.), което с 1,1% превишава миналогодишния показател за същото тримесечие. Най-големи успехи са отчетени в Близкия изток и в Югоизточна Азия.

За съжаление, най-голямото дъщерно дружество на компанията LG Home Entertainment е понижило оборота, което се дължи на спада в търсенето на плазмени телевизори и ИТ продукти. Въпреки това, увеличение се наблюдава при продажбите на LCD телевизори в Европа и в развиващите се пазари, включително в Китай. Постъпленията от това подразделение са в размер на 5,17 трлн. вона ($ 4,77 милиарда) – с 4,6% по-малко в сравнение с първото тримесечие на 2012 г. Оперативната печалба се равнява на 30 млрд. вона ($ 27,68 милиона) – по-ниска от тази за същия отчетен период на миналата година, но по-висока от последните три месеца на 2012 г.

През второто тримесечие LG планира да продължи да разширява географията на продажбите на флагманските си смартфони, включително и на Optimus G Pro, а също и на hi-end телевизорите с екрани с висока резолюция.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини